Anja Laaksonen Ikä

March 28, 2021, 12:41 am

Puput, riikinkukot, porsas ja kanat sulassa sovussa Lapset juoksevat kaikkialla vilistävien pupujen perässä. Aluksi pupuja oli yksi, jolle tuotiin toinen kaveriksi. Sitten niitä tuli lisää. Laaksonen päätti antaa pupun vieraalle, jos tämä sai sen kiinni. Mari Lukkari / Yle – Mutta sitten niitä tuotiin takaisin, eivätkä ne enää sopeutuneet muiden pupujen joukkoon. Ne tappelivat sitten ja repivät toisiaan, Laaksonen kertoo. Jos mato tulee, kun minä lapiolla kaivan, pistän sen piiloon, ettei se kuolisi. Anja Laaksonen Enää hän ei anna pupuja pois. Puput jakavat puiston yhdessä riikinkukkojen, possun, brahma-kanojen ja -kukkojen sekä hanhien kanssa. Lisäksi ovat vakiovieraina puiston ruokintapaikoilla vierailevat oravat, sinisorsat, kulta- ja keltasirkut. – Kyllä minä tykkään eläimistä. En minä pystyisi ikinä mitään tappamaan. Jos mato tulee, kun minä lapiolla kaivan, pistän sen piiloon, ettei se kuolisi, kertoo Anja Rihanna-koira sylissään. Nyt tosin yksi riikinkukko on pistetty häpeämään pieneen mökkiin, jossa on aidattu piha.

Anja laaksonen ikä beach resort

  • Anja laaksonen ikea family
  • Loton voitonjako 9.2 2019
  • Anja laaksonen ikä in spanish

– Alkukesä on ollut todella sateinen ja kolea. Väkeä on käynyt normaalia vähemmän. Istutuksiakaan ei ole oikein päässyt tekemään, koska kelit ovat niin kylmiä, mutta onneksi alkaa jo lämmetä. Toivottavasti messuvieraat kävisivät myös täällä. Viikko sitten torstaina puistossa näkyi useita lapsiperheitä istuskelemassa ympäri puistoa sijoitetuissa pöytäryhmissä. Väkeä virtasi portista jatkuvasti lisää. -No nyt on ihmisiä. On mukavan lämmin päivä, Anja riemuitsi. Anni Suomela

Lukuisissa lammissa kasvaa erilaisia vesikasveja. Puistoon luontevana osana kuuluvat myös eläimet kuten riikinkukkoja, hanhia, myskisorsia ja helmikanoja. Anjan puisto on suosittu vierailukohde, jossa käy kesäkuukausina matkailijoita ympäri maailmaa. Puulajeja [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Anjan puistosta löytyvät mm. seuraavat puulajit: Kuuset: hopeakuusi (Picea pungens 'Glauca' / blågran), kartiokuusi, lukuisat kultakuuset (Picea abies f. aurea), käärmekuusi (Picea abies f. virgata), mustakuusi (Picea mariana), pallokuusi (Picea abies f. globosa), pisan tuuheakuusi, serbiankuusi (Picea omorika l. Pančićeva omorika), sinikuusi (Picea pungens `Glauca´), siperianpihta (Abies Sibirica l. Siberian Fir), surukuusi (Picea abies f. pendula) Männyt: Keltamänty (Pinus ponderosa), käärmemänty (Pinus sylvestris f. virgata), pylväsmänty, vanhat sembramännyt (Pinus cembra subsp. sibirica) Koivut: Kultakoivu (Betula pubescens f. aurea), kyynelkoivu (Betula pendula 'Youngii'), Ollin visakoivu, pirkkalankoivu (Betula pendula f. bircalensis), punalehtikoivu (Betula pubescens f. rubra), pahkavisakoivu, taalainkoivu (Betula pendula Dalecarlica), tunturivisakoivu (Betula pubescens subsp.

Ne parhaimmat. Näin kaunis sisääntulo on Anjan Puistoon. Eikö olekin kutsuva? Tässä ihastuttavassa talossa Anja asustelee. Kerrassaan herttainen asumus. Minua huvitti puiston sadat villit pupuset. Niitä vilisti joka paikassa minne vain katsoi. Pupujen koloja löytyi maastosta sieltä täältä, sai varoa ettei sellaisessa taittanut nilkkaansa. Pupuja oli eri kokoisia ja värisiä. Osa oli jopa niin pieniä, että kämmenelle olisi mahtunut. Nämä pupuset tosiaan ovat villejä, mutta viihtyvät Anjan puistossa erittäin hyvin. Nämä veijarit talvehtivat ulkorakennuksissa ja maan alle tekemissään onkaloissa. Tavallisia kanoja tässä puistossa ei ole lainkaan vaan pihaa komistaa tällaiset isot vuoristo kanat. Näillä vuoristokanoilla on hauskat sulat jaloissa. Anja kertoi niiden nukkuvan tiiviisti yhdessä kasassa. Näitä kanoja ei ainakaan kylmä pääse yllättämään. Puistossa oli muutama riikinkukko. Yhden uroksista oli Anja joutunut laittamaan häkkiin. sillä oli käynyt kuulemma uhkaavaksi vierailijoita kohtaan.

Lasse laaksonen

Anjan puistossa vietetään rauhallista kesäistä iltapäivää. Isoäiti on tuonut lapsenlapsensa piknikille, ja eväskorin ohi pomppii satunnaisesti kaneja, siellä täällä, vapaana. Ilmassa lentelee sudenkorentoja, lammella uiskentelee hanhia. Ympärillä kohoaa mitä erikoisimpia kuusia, mäntyjä ja koivuja. Anja Laaksonen kiertelee puutarhassa ja tervehtii tyynesti vierailijoita. Pieni paratiisi hengittää hiljakseen ympärillä. Kotipiha ja intohimo Anjan puisto on Laaksosen kotipiha, intohimo ja elämäntyö. Oma puutarha on laajentunut vuosikymmenien saatossa seitsemän hehtaarin puistoksi, jossa on lähes kolmekymmentä lampea. Laaksonen on tehnyt kaiken alusta asti itse, aina lampien kaivamisesta lähtien. Erilaisia istutuksia on lajiltaan niin monia, ettei niistä ole pidetty lukua. — Ei minun ollut tarkoitus perustaa puistoa. Aloitin istuttamalla tammia 50 vuotta sitten, ja pikkuhiljaa tein lisää ja lisää, Laaksonen kertoo. Maa oli kumpuinen ja Laaksosen sanojen mukaan varsinainen ryteikkö. Kolmelle lapselleen Laaksonen istutti kolme erilaista puuta.

Anja Laaksonen ihastelee mielellään omien käsiensä jälkeä. Taustalla näkyy yksi Anjan tekemistä puutaideteoksesta. Vajaat kymmenen kilometrin päässä Mikkelin torilta, Anttolaan vievältä tieltä poikkeavan sivutien päässä, aukeaa valtava, noin seitsemän hehtaarin puistoalue, Anjan Puisto. Kauniisti aaltoileva puisto on omistajansa Anja Laaksosen elämäntyö. Ensimmäisen puunsa Laaksonen istutti puistoon vuonna 1968. Vuosikymmenten saatossa puistosta syntyi ainutlaatuinen matkailukohde, jossa on harvinaisten puiden, pensaiden ja Laaksosen itse kaivamien lampien lisäksi elämiä, jotka vilistävät ympäriinsä vapaina. -Täällä asustaa hanhia, kukkoja, kanoja, riikinkukkoja, oravia ja tietysti kaneja, joita viimeisen laskuni mukaan on 101 kappaletta. Poikkeuksen vapaana vilistäviin eläimiin tekee vain yksi riikinkukko, jonka Anja on pistänyt omien sanojensa mukaan häpeämään. -Se hyökkäilee ihmisten päälle. Miettikööt aitauksessa tekosiaan. Kyllä sillä seurana kana on, Anja Virnistää. Henkeäsalpaava puisto näyttää vierailijan silmiin täysin valmiilta, mutta Anja mietiskelee edelleen, että kuinka puistosta saisi entistä upeamman.

Anjan puisto Maisema Anjan puistosta. Sijainti Anjanpuistontie 9, 50100 Mikkeli [1] Koordinaatit 61. 6531°N, 27. 3768°E Pinta-ala 7 ha Korkeus 81-90 [2] m Perustettu 1968 Suunnittelija Anja Laaksonen Kotisivut Anjan puisto on yksityinen, vuonna 1968 perustettu puulajipuisto eli arboretum Mikkelin Honkalahdessa Anjanpuistontiellä, noin 9 kilometriä Mikkelistä kaakkoon eli Anttolaan päin. [3] [1] [2] Historia [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Puiston on perustanut Anja Laaksonen. Ensimmäiset tammet, lehmukset ja perennat Laaksonen istutti vuonna 1968. Puisto sijaitsee Ala-Säynätjärven ja Iso-Palvasen välisellä kannaksella, [3] maasto on kumpuilevaa ja viettää etelään päin. Vuosien aikana puiston alueelle on istutettu lukuisia puita ja perennoja, raivattu joutsenlampia suihkulähteineen ja laitettu esille paikalta löytyneitä erikoisia luonnonkiviä. Nykyisyys [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Puisto on 7 hehtaaria laaja alue. Laaksosen tavoitteena on lisätä ja kasvattaa erilaisia hedelmäpuita ja perennoja perinteisten lisäksi ja istuttaa lisää puumaailman uutuuksia ja erikoisuuksia.

Puisto on ollut vierailijoille avoin nähtävyys jo yli 30 vuotta. — Teen tätä, koska pidän kaikesta kauniista. Ja myös lapsia varten. Ajatus on kantanut Laaksosta vaativassa puutarhanhoidossa vuosikymmenestä toiseen. Äkäinen riikinkukko häpeämässä Eläinten lehtoon saapuessa huomaa selvästi Laaksosen kiintymyksen kotieläimiin. Kanat ja riikinkukot ovat olleet osa pihapiiriä lähes alkuvuosista lähtien. — Aivan vieressä on järvi, mutta sorsat tulevat tänne lammelle poikastensa kanssa. Vaikka ne likaavat lammen veden, en voi olla ruokkimatta niitä, Laaksonen tunnustaa. Yksi pelastetuista riikinkukoista ei pidä vierailijoista, vaan hyökkäilee ihmisten kimppuun. Omistajansa kaunis lintu jättää kuitenkin rauhaan. — Se on nyt häkissä häpeämässä sillä aikaa, kun puisto on auki. Mutta päästän sen ulos, kun vierailijat ovat lähteneet. Kaunistuu vanhetessaan Vierailijat ihastelevat Laaksosen kädenjälkeä ja silmää yhdistellä erilaisia lajikkeita kiinnostavaksi kokonaisuudeksi. Suojaisan, salavien ympäröimän lammen rannalla seisoo vanha rantasauna, joka on edelleen käytössä.

-Kieltämättä alue kyllä on todella kaunis. Työtä on paljon takana, mutta myös edessä. Tämä on minulle elämäntyö, joten uusia ideoita syntyy jatkuvasti. Puiston kiinnostavuutta lisäävät myös Anjan itse tekemät puutaideteokset. -Olen ylpeä teoksistani. Olen muotoillut ja maalannut jokaisen ihan omin kätösin. Anjan omin kätösin ovat hoituneet myös kaikki puutarhanhoitoon liittyvät työt. -Ei täällä ketään muita ole ollut. Nyt tyttäreni Solja auttaa minua puiston kanssa. Solja on erittäin innostunut, joka on hyvä, sillä Anjan Puistolle saadaan hänestä jatkaja. Anja Laaksonen ei pelkästään elätä itseään puistolla, hän myös asuu siellä. Päivänsä Anja aloittaa ruokkimalla eläimet ja leikkaamalla nurmikon. -Ei sitä tarvitse minnekään lähteä, sillä täällä riittää kyllä puuhaa. Onhan tässä nurmikkoa mistä leikata, eikä mene päiväkään ilman nurmikonleikkuuta. Puuhastelen pihatöissä aamusta iltaan. Laaksonen kertoo olevansa hiukan huolissaan alkukesän kävijämääristä, mutta suuntaa toivonsa tuleviin asuntomessuihin.

Muutama sorsaperhekin nähtiin. Olivat vaan niin nopeita ettei kunnollista kuvaa saanut otettua. Tontin isäntänä toimi 14-vuotias, Repe niminen, sika. Se oli jalkavian vuoksi sisätiloilla. Koko komeutta emme siis päässeet näkemään. Mutkalle vääntynyt pihlaja. Näiden puiden nimiä en muista, mutta niitä oli ympäri puistoa. Loivat mukavasti varjoisia paikkoja muuten niin paahteiselle pihalle. Tämä oli mielestäni puiston kaunein kohta. Puistossa oli monessa kohtaa erilaisia istuin ryhmiä. Jos seuraavalla kerralla tulen käymään niin pakkaan eväät mukaan. Mikäpä täällä olisi istuskella ja nauttia picnik -eväitä.

Sitemap | Bar 54 forssa aukioloajat, 2024